Mandje ( artikelen)
Totaal: 0

Er zitten in je mandje

Leeg Mandje
Irish Teeling Abafado 16 Years

Teeling Single Cask Abafado 16 Years

Verkoopprijs: € 94,95
Standaard prijs:
SKU: 5391523276818 Category: Whisky.
Deze single cask(s) Teeling 2003 Single Malt, zijn ruim 13 maanden in 2 ex Quinta da Alorna Abafado casks gefinished, voordat deze werden gebotteld. De oplage bedraagt in totaal 600 flessen en ze zijn gebotteld op een sterkte van 55,2%. Uiteraard zoals altijd bij whiskey’s van Teeling, unchill-filtered en geen kleur toegevoegd.

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Teeling
Bottelaar
Distillery
Type
Distillaat
Soort
Whisky
Classificatie
Single Malt
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
55,2 % Vol.
Land
Ierland
Leeftijd
16 Years
Gedistilleerd
2003
Gebotteld
27-04-2020
Soort Vat
Ex-Bourbon Casks, Ex-Abafado Casks
Vatfinish
Abafado Cask
Producent
Teeling Distillery
Geur
De whiskey is prachtig in balans met een mooie rijke, volle neus. Daarin abrikoos, een beetje perzik en noten (amandel/walnoot).
Smaak
De smaak is bijzonder rijk waarin het fruit weer terugkomt.
Finish
Met name in de afdronk is overduidelijk het “huwelijk” met de ex-Abafado vaten te merken. Een hele lange zoete rijke afdronk is het gevolg. Erg mooi bij chocolade en/of desserts met chocolade en sinaasappel.

De Teeling familie is sinds 1782 al betrokken bij Ierse Whiskey toen de over-over grootvader, Walter Teeling, van de huidige generatie al zijn distilleerderij had aan de Marrowbowe Lane. In 1987 heeft John Teeling de Cooley Distillery geopend en in 2007 de Kilbeggan Distillery. Deze werden in 2012 verkocht aan Beam Global.

In 2015 hebben de zoons van John, Jack en Stephen, de nieuwe Teeling Distillery  geopend aan Newmarket in de Dublin Liberties. Op steenworp afstand van de vroegere distilleerderij van Walter Teeling middenin “The Golden Triangle”. Het historische distilleer district van Dublin. De eerste nieuwe distilleerderij in Dublin in meer dan 125 jaar. En de eerste werkende distilleerderij in bijna 50 jaar.

Alle whiskey van Teeling wordt zonder enige toevoeging en zonder koude filtering gebotteld op een minimale sterkte van 46% alc.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...