Irish Teeling Amber Ale

Teeling Amber Ale

Verkoopprijs: € 43,99
Korting
Standaard prijs:
SKU: 5391523277402 Category: Whisky.
Bij Teeling vinden ze dat het creëren van nieuwe en unieke expressies de drijvende kracht is achter de evolutie van de Ierse whiskey. Deze nieuwe expressie is onderdeel van deze innovatieve missie. De Amber Ale is namelijk gericht op het vangen van de onafhankelijke spirit die de twee samenwerkende gelijkgestemden hebben. Teeling werkte voor deze mooie whiskey namelijk samen met en lokale brouwer uit Dublin: DOT Brew.

In deze fles kunt u de invloed proeven die een aantal amber en red ale’s van DOT Brew hebben op de verdere rijping van het vlaggenschip Teeling Small Batch. Het resultaat is totaal uniek en verstevigd de ambitie van Teeling om de meest interessante Ierse whiskey’s te bedenken en te creëren.

Deze release is een logisch gevolg van de goede relatie die DOT Brew en Teeling al jarenlang onderhouden en een wederzijdse ambitie om unieke expressies vol smaak en het Dublins karakter te maken.

Ten eerste krijgt DOT Brew ex-rum vaten van Teeling die die normaal voor de Small Batch worden gebruikt om hun eigen Teeling whiskey aged amber ale te maken. Wanneer deze vaten terugkeren worden zij opnieuw gevuld met Small Batch waardoor de whiskey kan profiteren van een verdere rijping in deze ‘Rum Red Dark’ amber ale vaten.

Rum Red Dark is een mooi rond, uitgebalanceerd bier met tonen van donker fruit, rozijnen, biscuit, vanille, karamel en een zachte noot van stroperige rum. De Small Batch heeft een aanzienlijk deel van de smaken en aroma’s opgevangen waardoor er een geheel unieke whiskey is ontstaan. Een whisky vol van natuurlijk karakter.

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Teeling
Bottelaar
Distillery
Type
Distillaat
Soort
Whisky
Classificatie
Blended Whisk(e)y
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
46,0 % Vol.
Land
Ierland
Soort Vat
Ex-Bourbon Barrel, Ex-Rum Cask
Vatfinish
Amber Ale Rum Cask
Producent
Teeling Distillery
Geur
Karamel, zoete mout, een vleugje gekonfijte appels, butterscotch en een hint van zoethout/anijs.
Smaak
Rozijnen, honing, appel, tropisch fruit met een hint van dennenappel.
Finish
Een zoete afdronk die lang aanhoudt met een subtiele kruidachtige afronding.

De Teeling familie is sinds 1782 al betrokken bij Ierse Whiskey toen de over-over grootvader, Walter Teeling, van de huidige generatie al zijn distilleerderij had aan de Marrowbowe Lane. In 1987 heeft John Teeling de Cooley Distillery geopend en in 2007 de Kilbeggan Distillery. Deze werden in 2012 verkocht aan Beam Global.

In 2015 hebben de zoons van John, Jack en Stephen, de nieuwe Teeling Distillery  geopend aan Newmarket in de Dublin Liberties. Op steenworp afstand van de vroegere distilleerderij van Walter Teeling middenin “The Golden Triangle”. Het historische distilleer district van Dublin. De eerste nieuwe distilleerderij in Dublin in meer dan 125 jaar. En de eerste werkende distilleerderij in bijna 50 jaar.

Alle whiskey van Teeling wordt zonder enige toevoeging en zonder koude filtering gebotteld op een minimale sterkte van 46% alc.

Voor Cocktail recepten, distilleerderij bezoek en meer info over Teeling ga naar https://www.teelingwhiskey.com/.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Age Verification

YES

ik ben WEL oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

NO

ik ben NIET oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

____________________