Mandje ( artikelen)
Totaal: 0

Er zitten in je mandje

Leeg Mandje
Geen afbeelding gevonden

Natte Kuiper Vissersvloot 70CL

Verkoopprijs: € 12,50
Standaard prijs:
SKU: 2000002561002 Category: Likeur.
Zonneveld uw topSlijter en de Historische Vereniging Maassluis hebben de handen ineengeslagen en brengen nu de Maassluise vissersvloot weer tot leven. De oude scheepstypen zijn vernoemd in speciale bieren die nu op de markt gebracht worden.

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Natte Kuiper
Serie
De Maassluise Vissersvloot
Type
Distillaat
Soort
Likeur
Classificatie
Kruidenlikeur
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
30,0 % Vol.
Land
Nederland
Regio
Maassluis

Tot 100 jaar geleden leefde Maassluis bijna uitsluitend van de visvangst op zee. In 1917 hadden meer dan 100 loggers een vaste ligplaats in de haven. Door allerlei veranderingen in de wereldeconomie verdween de Maassluise visserij. Maar... niet de herinnering.

Zonneveld uw Topslijter en de Historische Vereniging Maassluis hebben de handen ineengeslagen en brengen nu de Maassluise vissersvloot weer tot leven. De oude scheepstypen zijn vernoemd in speciale bieren die nu op de markt gebracht worden.

- We hebben ook onze bekende 'Oud Maassluis' kruidenbitter aangepakt. Na ruim twintig jaar succes onder dezelfde naam, en met een derde generatie in de startblokken vonden we het tijd voor een nieuwe stijl. En niet geheel toevallig sluit het nieuwe ontwerp perfect aan bij de Maassluise Vissersvloot. De kruidenbitter zal vanaf nu door het leven gaan onder de naam ‘natte kuiper’. -

De natte kuiper werkte op de kade nadat de vissersvloot was binnengelopen en maakte de tonnen (kantjes) met zoute haring open. De ingezouten haring was geslonken en de tonnen moesten opnieuw tot de rand gevuld worden. Bij de oorspronkelijke 94 kilo haring in de kantjes kon bij thuiskomst wel 15 kilo worden bijgepakt. Een smerig, en in de winter heel koud werkje. Een zoete sterke kruidenbitter zal er na afloop van een zware, koude werkdag wel ingegaan zijn.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Age Verification

YES

ik ben WEL oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

NO

ik ben NIET oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

____________________