Mandje ( artikelen)
Totaal: 0

Er zitten in je mandje

Leeg Mandje
Macnairs Peated Small Batch 12 Years

Macnairs Blended Malt 12 Years

Verkoopprijs: € 50,49
Standaard prijs:
SKU: 5060568320113 Category: Whisky.
De MacNair's Lum Reek 12 jaar oud weerspiegelt Billy Walker zijn enorme ervaring als master blender, zijn creatieve vaardigheden en zijn deskundige kennis van houtbeheer. Een combinatie van whisky's die hebben gerijpt op bourbon, rode wijn en pedro ximenez vaten werden samen gemengd om deze rokerige malt te produceren.

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Macnairs
Bottelaar
Distillery
Serie
Lum Reek
Type
Distillaat
Soort
Whisky
Classificatie
Blended Malt
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
46,0 % Vol.
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
12 Years
Producent
Glenallachie Distillery
Kleur
Koper brons.
Geur
Zoete turfrook gecombineerd met toffee en mokka.
Smaak
Aanhoudende rijke smaak van turf met tonen van volgroeide heide, wilde gagel en zoete specerijen.

De ontdekking van MacNair's Lum Reek:

Op een herfstachtige avond ergens in de jaren 1860 zat Harvey MacNair, na een dag vissen, in een oude stenen schuilhut in de buurt van GlenAllachie een dram tot zich te nemen. Door een geblokkeerde schoorsteen "lum" vulde het sobere vertrek zich met rook. "Dit had een geweldig effect op de whisky in mijn glas. Perfectie!" aldus Harvey. En zo ontstond het idee voor MacNair's Lum Reek whisky.

Harvey MacNair & Company:

Harvey was een echte ondernemer uit de inspirerende Victoriaanse tijd. Hij was een handelaar, een reiziger en uitvinder van allerlei soorten mechanische constructies. Daarnaast was Harvey een waar genie in het blenden van whisky's. In 1857 richtte hij dan ook de Harvey MacNair & Company op.

Billy Walker doet Harvey MacNair herleven:

Vandaag de dag is Lum Reek een creatie van Billy Walker, één van de meest gerespecteerde blenders in Schotland. Door de jaren heen zijn talloze whisky's van zijn hand in de prijzen gevallen. Met de hedendaagse MacNair's Lum Reek brengt Billy een ode aan de master blender uit de Victoriaanse tijd. De Lum Reek serie is een zwaar geturfde blend van Islay en Speyside whisky's. Lum Reek heeft gerijpt in de magazijnen van The GlenAllachie Distillery en is niet koud gefiltreerd waardoor de whisky een mooie gouden gloed laat zien welke doet denken aan de fraaie kleuren op mooie herfstdagen waar Harvey MacNair zo van genoot.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...