Inchgower 27 years

Inchgower 27 years 1990

Verkoopprijs: € 329,95
Korting
Standaard prijs:
SKU: 5000281051789 Category: Whisky.
De distilleerderij ligt in het noordoosten van de Speyside, ten zuiden van de plaats Buckie. Hij staat vlak aan de A98, de weg die onder Buckie door loopt.

De naam: Inchgower wordt uitgesproken als ‘inskauwer’.

Het woord ‘Inchgower’ is de naam van de omgeving waar de distilleerderij staat. ‘Gower’ zou een oud Schots woord voor tuin zijn.

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Inchgower
Bottelaar
Distillery
Serie
Special Release
Type
Distillaat
Soort
Whisky
Classificatie
Single Malt
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
55,3 % Vol.
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
27 Years
Gedistilleerd
1990
Gebotteld
2018
Producent
Inchgower Distillery
Kleur
Full yellow gold.
Geur
Dry and savoury, with ripe fruits on a herbal and slightly spicy base; fruit boxes packed with red apples, a dusty malt barn, hessian sacks and walnuts, nut brittle toffee. Subtly aromatic, with mature oaky vanilla, dark chocolate, dry sawdust, and polish. Later, sweet hints of melon.
Smaak
First, cool and tangy, smooth and with a sweeter taste than expected; a sugary fruit compote. Soon drying, powerful and mint-clean, with a charred bitterness; flinty and toasty, growing increasingly appetising, with dark chocolate and grape skins, then savoury.
Finish
Long, with considerable spice; herbal, with drying cedar and clove, and black tea notes. An appealing charred and savoury note.

De Inchgower-distilleerderij werd in het jaar 1871 gebouwd door Alexander Wilson. Deze Alexander Wilson, een neef van de eigenlijke stichter, verplaatste de distilleerderij van zijn oom van de plaats Lintmill naar de huidige plek. Alexanders oom had zijn distilleerderij gebouwd onder de naam Tochieneal Distillery. Alexander besloot in 1870 tot de verplaatsing, toen de landeigenaren (de Earl en Countess of Seafield) de huur van het land waarop de oude distilleerderij stond verdubbelden. Alexander Wilson, plaatselijk beter bekend als ‘Uncle Sandy’, had de plek van de nieuwe distilleerderij goed uitgezocht, met een waterbron om te brouwen en een beek voor het koelwater in de buurt. Deze bronnen worden nog steeds gebruikt om de whisky te maken. Behalve dat Uncle Sandy een talent had om goede whisky te maken stond hij ook bekend als een goede doedelzakspeler en visser. Ook een potje curling ging hij niet uit de weg.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Age Verification

YES

ik ben WEL oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

NO

ik ben NIET oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

____________________