Mandje ( artikelen)
Totaal: 0

Er zitten in je mandje

Leeg Mandje
Calvados Chateau du Breuil Pommeau

Chateau du Breuil Pommeau

Verkoopprijs: € 10,99
Standaard prijs:
SKU: 3103823604008 Category: Pommeau de Normandië.
Ontstaan uit de harmonische mengeling van appelsap en calvados, is de Pommeau de Normandie vurig als de herfst in Pays d’Auge.
Het sap van de appels en de in eikenhouten vaten huisvestende calvados maken er een origineel aperitief of toevoeging bij desserts van.
Zeer koud geserveerd, laat hij u op zijn manier de calvadostraditie van ‘t Château du Breuil kennen en leren waarderen.

Zilveren medaille en “Outstanding” – International Wine and Spirit Competition – London 2016

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Château du Breuil
Bottelaar
Distillery
Type
Aperitief
Soort
Pommeau de Normandië
Classificatie
Pays d'Auge
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
17,0 % Vol.
Land
Frankrijk
Regio
Normandië
Soort Gebied
Calvados
Producent
Château du Breuil

Appels zijn de basis voor een Calvados van betere kwaliteit. Het milde en vochtige klimaat en de kalkstenen bodem van het ‘Pays d’Auge’ zijn ideale teeltvoorwaarden voor de 22000 appelbomen rondom het kasteel. De “Château du Breuil” onderneming fabriceert haar eigen cider, het resultaat van een zuivere, natuurlijke gisting van appelsap. Kennis van zaken en ervaring zijn de krachten van de “Château du Breuil” onderneming, die als prioriteit kwaliteit en niet kwantiteit heeft. En als de cider volledig gegist is, kan er gestookt worden.

Het stookseizoen begint bij het begin van de winter en duurt tot de daaropvolgende zomer. Om een liter calvados met 100% alcoholgehalte te krijgen, is er ca. 27 kg appels of iets meer dan 20 liter cider met 5 % alcoholgehalte nodig. In tegenstelling tot de “AOC” calvados is de “AOC Pays d’Auge” calvados uitsluitend een product van een dubbele distillatie van cider met appels uit de ‘Pays d’Auge’ regio. De zo verkregen calvados wordt fijner, dankzij de goede kwaliteit van de appels, die op de bijzondere ‘Pays d’Auge’ bodem groeien, en ook door de scheiding van de weinige edele delen van de alcohol tijdens de twee distillaties.

In de kelders rijpen soorten Calvados alleen in eiken vaten. Château du Breuil besteedt bijzondere aandacht aan de keuze van het vat, omdat de aard, de omvang en de leeftijd een belangrijke rol in de kwaliteit van het ouder worden spelen. De subtiele uitwisselingen tussen hout, lucht en alcohol bepalen voor een groot deel de finesse en het boeket van Calvados. Elke Calvados is anders, elke keldermeester heeft zijn eigen geheim dat hij angstvallig bewaakt. De delicate en verfijnde smaak van onze Calvados is minder afhankelijk van hun leeftijd. gecreëerd door de keldermeester van het Château du Breuil.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...