Mandje ( artikelen)
Totaal: 0

Er zitten in je mandje

Leeg Mandje
Geen afbeelding gevonden

Chateau du Breuil 15 years 35CL

Verkoopprijs: € 28,99
Standaard prijs:
SKU: 3103821012102 Category: Calvados.
Château du Breuil 15 jaar is een huwelijk van oude calvadossoorten van 15 jaar en ouder. Het is een assemblage, die door een gering aandeel van jongere calvados in de mond een fijne appelsmaak achterlaat, en vervolgens de fijne tannineverbindingen van een oude calvados weergeeft. Een harmonische brandwijn met sterk aroma, rijk en gelijktijdig sensueel.

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Château du Breuil
Bottelaar
Distillery
Type
Cognac e.d.
Soort
Calvados
Classificatie
Aged
Soort Grondstof
Appel 85%, Peer 15%
Inhoudsmaat
35 CL.
Vol. Alcohol
41,0 % Vol.
Land
Frankrijk
Regio
Normandië
Soort Gebied
Calvados
Leeftijd
15 Years
Producent
Château du Breuil

Appels zijn de basis voor een Calvados van betere kwaliteit. Het milde en vochtige klimaat en de kalkstenen bodem van het ‘Pays d’Auge’ zijn ideale teeltvoorwaarden voor de 22000 appelbomen rondom het kasteel. Château du Breuil fabriceert haar eigen cider, van een zuivere en natuurlijke gisting van appelsap. Kennis van zaken en ervaring is de kracht van Château du Breuil, die als prioriteit kwaliteit en niet kwantiteit heeft. En als de cider volledig gegist is, kan er gestookt worden. Het stookseizoen begint aan het begin van de winter en duurt tot de daaropvolgende zomer. Om een liter calvados met 100% alcoholgehalte te krijgen, is er ca. 27 kg appels of iets meer dan 20 liter cider met 5 % alcoholgehalte nodig.

In tegenstelling tot de “AOC” calvados is de “AOC Pays d’Auge” calvados uitsluitend gemaakt van een dubbele distillatie van cider met appels uit de ‘Pays d’Auge’ regio. De zo verkregen calvados wordt fijner, dankzij de goede kwaliteit van de appels, die op de bijzondere ‘Pays d’Auge’ bodem groeien, en ook door de scheiding van de weinige edele delen van de alcohol tijdens de twee distillaties.

In de kelders rijpen de soorten Calvados alleen in eiken vaten. Château du Breuil besteedt bijzondere aandacht aan de keuze van het vat, omdat de aard, de omvang en de leeftijd een belangrijke rol spelen in de kwaliteit bij het ouder worden. De subtiele uitwisselingen tussen hout, lucht en alcohol bepalen uiteindelijk de finesse en het boeket van Calvados. Elke Calvados is anders en elke keldermeester heeft zijn eigen geheim dat hij angstvallig bewaakt.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Age Verification

YES

ik ben WEL oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

NO

ik ben NIET oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

____________________