Brandy Metaxa 5 stars
Metaxa is een Griekse brandy gemaakt diverse druivenrassen. De gebruikte rassen zijn de Savatiano uit de omgeving van Attika, de Sultaninadruif uit Kreta en de Black Corinth uit het zonnige zuiden van Griekenland.
Van deze druiven wordt in Samos en Lemnos een muskaatwijn gemaakt, deze wijn wordt twee keer gedistilleerd. Daarna moet het destillaat minimaal drie jaar rijpen in handgemaakte eikenhouten vaten. Vervolgens wordt de drank op smaak gebracht door toevoeging van rozenblaadjes, gedestilleerd water en diverse kruiden. Welke kruiden dit zijn, wordt echter zorgvuldig geheimgehouden. Na een lange periode (ongeveer zes maanden) van rust bij een zeer lage temperatuur wordt deze combinatie gefilterd en gebotteld.
The House of Metaxa distillery was originally in Piraeus, but the spirit’s fame and demand made necessary a move to newer, more spacious establishments necessary. In the outskirts of Athens, in a location that benefits from the nearby cool mountain breezes, the Metaxa cellars found a new home. This is where that the Muscat wines and fine distillates mature slowly to reach their ideal character and be finally selected to become Metaxa. Constantinos Raptis first makes his selection of the Muscat wines from Samos, chosen for their aromatic concentration and intensity. He then chooses the fine wine distillates for their character and elegance. The Muscat wines and wine distillates are aged separately in oak casks until he decides they are ready to be married. A bouquet of Mediterranean botanicals brings the final touch.