Mandje ( artikelen)
Totaal: 0

Er zitten in je mandje

Leeg Mandje
Wijn Bouchon Reserva Carmenere

Bouchon Reserva Carmenere

Verkoopprijs: € 9,99
Standaard prijs:
SKU: 7804444001196 Category: Rode wijn.
Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het
echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert
zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals
Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule
Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Deze wijnstokken zijn veelal
dry-farmed (niet geïrrigeerd) en daardoor zeer bestendig.

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
J. Bouchon
Type
Wijn
Soort
Rode wijn
Classificatie
Reserva
Soort Grondstof
Druiven
Soort Druif
Carménère
Soort Houtlagering
50% 4 maanden Frans eiken.
Inhoudsmaat
75 CL.
Vol. Alcohol
14,0 % Vol.
Land
Spanje
Regio
Maule Valley
Jaargang
2018
Producent
Vina Bouchon
Kleur
Donkerrood van kleur met paarse rand.
Geur
In de neus rijp fruit. Kersen, groene peperkorrels, donkere chocolade.
Smaak
Fruitig met tonen van koffie en donkere chocolade.
Finish
Gestructureerd en toch ook toegankelijk.

De wijn komt uit de Maule Valley in Chili. De druiven komen van wijngaarden in Santa Rosa, 54 kilometer van de Pacific-oceaan. De wijngaarden liggen dicht bij de Maule-rivier, die koelte vanuit de Pacific-oceaan meevoert. De bodem is alluviaal, met veel klei en ronde keien.

Druivenras : De Carménère is een van oorsprong blauwe Franse druivensoort, die heden ten dage meer voorkomt in Chili dan in het geboorteland Frankrijk. De druif rijpt pas 4 à 5 weken na de Merlot. In verschillende stadia van rijpheid ontdekken we heel verschillende kenmerken: als de druiven onrijp geoogst worden dan hebben de wijnen een sterk paprika- en peperaroma. Als ze maar net rijp zijn, kom je tonen van zwarte peper en tomaat tegen, terwijl bij rijpe tot overrijpe druiven duidelijk chocoladetonen en zwart fruit de boventoon voeren, maar dat heeft als nadeel dat de zuurgraad lager wordt.

Vinificatie : De druiven vergisten in betonnen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 24-30 graden Celcius voor een periode van 12 dagen. Al die tijd is het sap in contact met de druivenschillen. Vervolgens rijpt 50% van de wijn voor 4 maanden in gebruikte vaten van Frans eikenhout.

Karakter van de wijn : Donkerrood van kleur met paarse rand. In de neus rijp fruit. Kersen, groene peperkorrels, donkere chocolade. Fruitig met tonen van koffie en donkere chocolade. Gestructureerd en toch ook toegankelijk.

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Deze wijnstokken zijn veelal dry-farmed (niet geïrrigeerd) en daardoor zeer bestendig. Ze maken ook 2 bijzondere wijnen, gemaakt van ‘wilde’ druiven. De wijnen heten “Pais Salvaje” waarbij “Salvaje” letterlijk “wild” betekend. De druiven groeien wilde wijnstokken die vrij groeien, zonder dat de mens zich er ooit mee bemoeid heeft. Dit resulteert in een soort “wijnstok bossen” van soms wel 5 meter hoog. Dit maakt wel dat de oogst met behulp van ladders moet gebeuren. Tussen deze wilde trossen is in de loop der tijd een bijzondere witte mutatie ontstaan waar Bouchon een witte Pais-wijn van maakt.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...