Inloggen

Login op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Herinner mij

Maak een account aan

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Captcha *
Reload Captcha
Mandje ( artikelen)
Totaal: 0

Er zitten in je mandje

Leeg Mandje
Armagnac Tariquet VS

Domaine Tariquet Classique VS

Verkoopprijs: € 23,75
SKU: 335988800013 Category: Armagnac.
The Grassa family settled in 1912 at Château du Tariquet where fine eaux-de-vie have been produced since 1683. The wines are exclusively produced from the grapes harvested from the family estate's vineyards located in the Bas-Armagnac region. They are then distilled in a traditional wood fired armagnac alambic at the Château. After several years of ageing in oak barrels, these eaux-de-vie become Bas-Armagnacs of great finesse and rare elegance.

Stel een vraag over dit artikel
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Domaine Tariquet
Type
Cognac e.d.
Soort
Armagnac
Classificatie
V.S.
Soort Druif
Ugni-blanc 60%, Baco 40%
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
40,0 % Vol.
Land
Frankrijk
Regio
Gascogne
Soort Gebied
Bas-Armagnac
Leeftijd
3 Years
Producent
S.C.V. Château du Tariquet

Armagnac is een Eau-de-Vie de Vin die in het oude Graafschap Armagnac een eigen Appellation Controle (A.C.) heeft, een door de overheid vastgestelde en gecontroleerde productaanduiding.

De volgende A.C.'s gelden voor deze gebieden:
1. A.C. Armagnac
2. A.C. Bas Armagnac
3. A.C. Haut-Armagnac
4. A.C. Ténareze

In tegenstelling tot Cognac worden bij Armagnac de A.C.'s vaak wel op het etiket vermeld.

Overeenkomst en verschil met Cognac:
In de Armagnac heerst een landklimaat; het weer is er droger, stabieler en warmer dan in de Charente. De bodem in Armagnac bevat veel minder kalk dan die in de Charente. Daardoor is Armagnac wat minder elegant dan Cognac. Ook in het distillatieproces treden grote verschillen op. In de Armagnac-streek gebruikt men de Alambic Armagnacais, een distillatieketel waarbij zonder onderbreking wijn wordt aangevoerd en alcohol wordt afgegeven. Dit distilleerproces voltrekt zich in n keer, via vijf kamers. Meestal zal men bij Armagnac niet hoger afstoken dan tot 55%. Daardoor kunnen meer smaak- en bouquetstoffen overgaan, maar ook meer ongewenste stoffen. Het bouquet en de smaak van Armagnac kan daarom weliswaar forser zijn, maar is minder verfijnd dan Cognac.

Voor Armagnac gelden de volgende classificaties:
VS minimaal 1,5 jaar rijping
VSOP minimaal 4 jaar rijping
Hors d'Age minimaal 5 jaar rijping

Armagnac is een digestief, dat steeds meer consumenten aanspreekt.

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...