De Smaak van Whisky

E-mailadres
De Smaak van Whisky
Array
Prijs
Verkoopprijs met korting:
€ 29,95
Standaard prijs:
Beschrijving

Voor ons nieuwe boek selecteerden wij tien Schotse whiskys en vonden vier topkoks uit Nederland, België, Frankrijk en Schotland bereid ze te verwerken in een tiengangenmenu. Jonnie en Therese Boer, Stef en Krien Roesbeke, Martine Nouet en David Graham creerden zo veertig whisky-spijs combinaties om van te watertanden en om zelf uit te proberen. Whisky blijkt verwerkt in het eten te leiden tot uitdagende gerechten, overtuigende gerechten. Maar ook bij het eten kan whisky uitstekend worden gedronken, als vervanger van wijn.
Daarnaast worden de geheimen van deze complexe en boeiende drank onthuld en is er volop informatie over de tien stokerijen waarvan de whiskies zijn geselecteerd. Het voorwoord is van de hand van Michael Jackson, de grand old man onder de whisky-auteurs.

De smaak van whisky is geen kookboek in de klassieke zin van het woord. Het is in de eerste plaats een boek over de beleving van smaak. Hoe de smaak van whisky ontstaat en hoe die kan worden gecombineerd met eten. Het is ook een kijkboek, waarin de lezer wordt meegevoerd van de oorsprong, de Schotse stokerijen, naar de tafels van de topkoks.
De vormgeving en fotografie is van de bekende Nederlandse grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar Gijs Dragt, wiens werk reeds meermalen is bekroond.

Artikelgegevens

Proefnotities

Auteur

  Hans Offringa

Editie

  2007

Taal

  Nederlands

Uitgeverij

  d'Jonge Hond

Aantal Pagina's

  183

ISBN nummer

  978-90-89100-06-1

Type

  Hardcover

Reviews

Dit artikel heeft nog geen reviews...
Go to top

Welkom !!


 Voor de aankoop van alcoholhoudende drank dient U 18 jaar of ouder te zijn.

Welkom !!


 Voor de aankoop van alcoholhoudende drank dient U 18 jaar of ouder te zijn.