Basket ( items)
Total: 0

There are in your basket

Basket Empty
no  image found

Brandy Carlos 1 Gran Reserva

Sales price € 26,95
Price / kg:
SKU: 8410337017084 Category: Brandy.
Carlos 1 Brandy, wellicht de meest bekende premium brandy ter wereld. Een icoon van Osborne die voornamelijk vanwege haar kwaliteiten wordt geroemd en is vernoemd naar een gelijknamige Spaanse koning. Carlos I, gemaakt volgens het solera systeem, is een reserva wat betekent dat de brandy minimaal 1 jaar vatlagering heeft ondergaan.

Ask a question about this product
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Merknaam
Carlos
Bottelaar
Distillery
Type
Cognac e.d.
Soort
Brandy
Classificatie
Gran Reserva
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
40,0 % Vol.
Land
Spanje
Regio
Jerez
Soort Vat
American Oak Oloroso Cask, American Oak Amontillado Cask
Producent
Bodegas Osborne
Kleur
Amber.
Geur
Vanille en het rookachtige van tabak.
Smaak
Subtiele suikers vind je terug in de smaak en ook wat tabak.
Finish
Intens.

Carlos I Brandy, wellicht de meest bekende premium brandy ter wereld. Een icoon van Osborne die voornamelijk vanwege haar kwaliteiten wordt geroemd en is vernoemd naar een gelijknamige Spaanse koning. Carlos I, gemaakt volgens het solera systeem, is een reserva wat betekent dat de brandy minimaal 1 jaar vatlagering heeft ondergaan.

Het maken van de Osborne brandy's is een traditie die doorgegeven wordt van generatie op generatie, het betreft een combinatie van wetenschap, kunst en ervaring. Deze facetten garanderen een brandy van constante kwaliteit die faam heeft gemaakt, ver buiten het beschermde regionale herkomst gebied, D.O. Jerez. Een brandy mag de beschermde herkomst benaming D.O. Jerez voeren op het moment dat de "aging" van de eau-de-vie heeft plaatsgevonden binnen de grenzen van Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda.

Het proces begint met het selecteren van de beste autochtone Spaanse wijndruiven. Vervolgens vindt de distillatie plaats in koperen stills volgens de ambachtelijke Arabische methode Tomelloso . Deze "handcrafted" methode wordt nog maar door een handvol traditionele Spaanse brandy distilleerderijen gehanteerd.

Na het distillatieproces rust het distillaat voor minimaal 1 jaar op Amerikaanse eikenhouten vaten die daarvoor zijn gebruikt voor de vatrijping van premium Oloroso- en Amontillado sherries.

There are yet no reviews for this product.
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Age Verification

YES

ik ben WEL oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

NO

ik ben NIET oud genoeg om alcoholhoudende drank te mogen drinken.

____________________