Basket ( items)
Total: 0

There are in your basket

Basket Empty
Inchgower 27 years bottle
Inchgower 27 years bottle
Inchgower 27 years box

Inchgower 27 years

Sales price € 329,95
Price / kg:
SKU: 5000281051789 Category: Whisky.
De distilleerderij ligt in het noordoosten van de Speyside, ten zuiden van de plaats Buckie. Hij staat vlak aan de A98, de weg die onder Buckie door loopt.

De naam: Inchgower wordt uitgesproken als ‘inskauwer’.

Het woord ‘Inchgower’ is de naam van de omgeving waar de distilleerderij staat. ‘Gower’ zou een oud Schots woord voor tuin zijn.

Ask a question about this product
Kwaliteit Gunstige prijs Snelle levering

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...

Soort
Single Malt
Bottelaar
Distillery
Leeftijd
27 Years
Gedistilleerd
1990
Gebotteld
2018
Inhoudsmaat
70 CL.
Vol. Alcohol
55,3 % Vol.
Land
Schotland
Regio
Speyside
Merknaam
Inchgower
Producent
Inchgower Distillery

De Inchgower-distilleerderij werd in het jaar 1871 gebouwd door Alexander Wilson. Deze Alexander Wilson, een neef van de eigenlijke stichter, verplaatste de distilleerderij van zijn oom van de plaats Lintmill naar de huidige plek. Alexanders oom had zijn distilleerderij gebouwd onder de naam Tochieneal Distillery. Alexander besloot in 1870 tot de verplaatsing, toen de landeigenaren (de Earl en Countess of Seafield) de huur van het land waarop de oude distilleerderij stond verdubbelden. Alexander Wilson, plaatselijk beter bekend als ‘Uncle Sandy’, had de plek van de nieuwe distilleerderij goed uitgezocht, met een waterbron om te brouwen en een beek voor het koelwater in de buurt. Deze bronnen worden nog steeds gebruikt om de whisky te maken. Behalve dat Uncle Sandy een talent had om goede whisky te maken stond hij ook bekend als een goede doedelzakspeler en visser. Ook een potje curling ging hij niet uit de weg.

There are yet no reviews for this product.
Go to top

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...